att våga-gubben   - ett smycke med mening.

Inspirerad av alla idrottare som vågar satsa på sin dröm och av alla de som vågar ta steget att göra något nytt, eller ta en paus i livet - så kom gubben till under sensommaren 2012 i samband med OS i London och så vill gubben inspirera alla att våga satsa. 
Varje gubbe har en egen innebörd dels i sitt rörelsemönster dels i valet av sten för huvudet.  2018 heter gubben TILLIT.  Att det blev just TILLIT och en sodalitsten i vårens gubbe  har nog sin grund i  de senaste månadernas diskussioner världen över om att våga stå upp för sig själv  och andra, att  lita på sin intuition och bli respekterad. 

Gubben har  blivit en populär "pepp-gubbe" och är en fantastisk present om du vill ge någon lite extra energi eller styrka. Den kallas ibland också springgubben och peppar många i sina träningssatsningar. 

 Gubben har  ett eget instagramkonto @att_vaga_gubben där du kan följa gubbens resa, i olika situationer och tankar. 
Just nu finns det sex olika varianter av gubben var och en med lite olika innebörd. Du kan köpa enbart gubben eller gubben på en kort silverkedja.  Att Våga-gubben kommer i en speciell förpackning tillsammans med ett litet kort med gubbens innebörd.

MOD - med huvud i ametist. Ametist är en lilafärgad kvartssten och en av mina favoriter. Ametisten har ett rykte om sig att vara djupt lugnande för tankar och känslor och skyddar mot negativitet och stress. 
Att Våga gubben mod är den allra första gubben i serien. 
köp gubben här 

LYCKA - med huvud i rosenkvarts. Rosenkvartsstenen sägs läka hjärtat och själen och drar till sig kärlek och romanser 
köp gubben här 

ENERGI - med huvud i svart onyx. Onyxen sägs främja objektivt tänkande och handlingar och hjälper oss uppskatta oss själva, ger oss balans och klarsynthet
köp gubben här 

STYRKA - med huvud i hematit ( blodsten). Hematiten hjälper oss komma ned på jorden och sortera ut saker och ting.  Grundar och stärker självkänslan.
köp gubben här 

BALANS - med huvud i mossagat. Mossagaten sägs var en stärkande, stabiliserande sten som förbättrar självkänslan och stimulerar oss att se det vackra i allt som omger oss. Balans-gubben kom i maj 2017
köp gubben här 

TILLIT - med huvud i sodalit. 
Sodalit är en sten som stärker din självkänsla, som uppmuntrar dig att stå upp för dig själv och det du tror på, att lita på dig själv och andra och på din intuition. Den sägs stimulera kreativt tänkande. Sodaliten är oftast blå men förekommer även i andra färger. 
Tillit är den senaste i raden av "Att Våga-gubbar" och lanserades i april 2018. Köp gubben här