att våga-gubben   - ett smycke med mening.
 

Inspirerad av alla idrottare som vågar satsa på sin dröm och av alla de som vågar ta steget att göra något nytt, eller ta en paus i livet - så kom gubben till under sensommaren 2012 i samband med OS i London och så vill gubben inspirera alla att våga satsa. 

Gubben har blivit en populär "pepp-gubbe" och är en fantastisk present om du vill ge någon lite extra energi eller styrka. Den kallas ibland också springgubben och peppar många i sina träningssatsningar. 

 Gubben har också ett eget instagramkonto @att_vaga_gubben där du kan följa gubbens resa i olika situationer. 
Just nu finns det fem olika varianter av gubben var och en med lite olika innebörd. Du kan köpa enbart gubben eller gubben på en kort silverkedja. 

MOD - med huvud i ametist. Ametist är en lilafärgad kvartssten och en av mina favoriter. Ametisten har ett rykte om sig att vara djupt lugnande för tankar och känslor och skyddar mot negativitet och stress. 
Att Våga gubben mod är den allra första gubben i serien. 
köp gubben här 

LYCKA - med huvud i rosenkvarts. Rosenkvartsstenen sägs läka hjärtat och själen och drar till sig kärlek och romanser 
köp gubben här 

ENERGI - med huvud i svart onyx. Onyxen sägs främja objektivt tänkande och handlingar och hjälper oss uppskatta oss själva, ger oss balans och klarsynthet
köp gubben här 

STYRKA - med huvud i hematit ( blodsten). Hematiten hjälper oss komma ned på jorden och sortera ut saker och ting.  Grundar och stärker självkänslan.
köp gubben här 

BALANS - med huvud i mossagat. Mossagaten sägs var en stärkande, stabiliserande sten som förbättrar självkänslan och stimulerar oss att se det vackra i allt som omger oss. Balans-gubben är den senaste i raden av "Att Våga-gubbar" och kom i maj 2017
köp gubben här