Visst är det fantastiskt hur vissa människor verkligen plockar fram det bästa hos en och ger energi, idéer och vitalitet och du känner att du kan ge tillbaka och det föds spännande saker. Lördagen hade jag just ett sådant möte och hösten ramlade mer på plats, det är så spännande och jag ser mycket fram emot det. Men först utställningen förstås. 

Läs hela inlägget »

Jag har alltid gillat storstäder -  pulsen, rytmen, arkitekturen, anonymiteten, möjligheten.  Men jag ogillar den andra sidan -  hetsen, osäkerheten, anonymiteten och smutsen.  Kommer ihåg en gång i Paris för väldigt många år sedan när jag hade förmånen att gå igenom staden tidigt på morgonen då stan höll på att vakna. Caféerna hade knappt öppnat, små transportbilar med leveranser till affärerna som ännu inte hade öppnat körde på gatorna - det fanns inga stressade storstadsmänniskor på väg till jobbet. Men känslan av lugnet före stormen fanns där. 

Läs hela inlägget »

Snart är det två månader kvar till utställningen City Lines II - Lailas och min sjätte gemensamma utställning.   Att vi skulle göra något tillsammans var från början inte alls helt självklart. Våra vägar korsades yrkesmässigt i helt andra sammanhang men min beundran över Lailas fantastiska glaskonst, som hon visade på sin dåvarande arbetsplats, ledde till många  diskussioner och så gav det ena det andra som det brukar heta.  Att visa konst  och att visa smycken hör ju egentligen inte alls ihop men vi gillar att tänja på gränserna och kanske inte alltid passa in i normen. Mina smycken har aldrig varit konstverk utan högst bärbara  och det kändes lite pretentiöst i början att kalla det utställning. Men sakta och säkert har Laila väglett mig in i konstens värld och nu ska vi för sjätte gången ha utställning ihop.

Läs hela inlägget »

Nu har jag testat och oj så skoj det var. En timme Cyber Summer Sale på Facebook. Hoppas att alla som var inne och tittade tyckte det var lika roligt som jag tyckte att det var.  Har redan börjat planeringen för nästa gång för det blir definitivt en nästa gång. 

Läs hela inlägget »

Ibland måste man testa lite nya saker och det ska vi göra nu på måndag. Eftersom designLenaW inte har någon egen fysisk butik så brukar ju jag försöka vara ute på pop-ups och marknader för att träffa er kunder i verkligheten. Men nu under våren så har alla så mycket omkring sig att det är svårt att komma iväg och dagarna räcker inte riktigt till.  Sen i höstas har jag gått och lurat på en idé med att ha öppet i en virtuell butik på Facebook  men jag har inte riktigt lyckats klura ut hur det bäst ska gå till. Så häromdagen fick jag lite idéer  och tänkte att nej nu måste jag testa - så nu kör vi.

Läs hela inlägget »

Det är många delar i att driva företag. Inte bara det roligaste att träffa kunder och skapa smycken.  I dagarna börjar den nya GDPR förordningen att gälla, du har säkert hört talas om det och många företag och myndigheter har jobbat intensivt under lång tid med att få sina hemsidor och rutiner compliant med lagen.  Så även Winbos Tankar &  Ting, designLenaW,  även om vi är ett litet företag och har nära kontakt med våra kunder.  På sidan kontakt/om oss finns numera vår uppdaterade dataskyddspolicy att läsa. 

Läs hela inlägget »

Vilken helg vi har haft -  sommarkänsla  runt om i Sverige.  Själv var jag i Öregrund, njöt av solen vid havet och öppnade upp butiken Hantverket i Öregrund för den här sommarsäsongen. Så många trevliga besökare hade vi i butiken hela helgen. 
Och nu blickar jag fram emot nästa event som sker redan på torsdag den 17 maj. Mellan kl. 16-20 har jag tillsammans med två andra smyckedesigners en pop-up/afterworkshopping på Scheelegatan 11 i Stockholm. Varmt välkommen att komma förbi och se på fina smycken inför sommaren. Och vi har många tips för studenten, dopet eller bröllopet. 

Läs hela inlägget »

Vilken helg det har varit - äntligen känns det som om våren och sommaren är på väg. Tillsammans med fyra andra smyckedesigners så firar jag det på Instagram med en Giveaway-loop. Så skoj att samarbeta med andra i branschen,  Vissa har jag inte ens träffat mer än via sociala medier. Men det känns ändå lite som att ha kollegor, så det är skoj. Gå in på Instagram och var med för det är fina priser som vi tävlar ut.  

Läs hela inlägget »

Välkommen till den senaste i raden av Att Våga -gubbar - TILLIT.  
Tillit är en rakryggad gubbe som utstrålar driv och styrka. När vi känner tillit så vågar vi göra saker vi vill, saker vi drömmer om,  vi vågar stå upp för det vi tror på, vi litar på oss själva och andra. Och stenen sodalit, som är huvudet,  sägs vara en sten som stärker självkänslan, som uppmuntrar dig att stå upp för dig själv och det du tror på, att lita på dig själv och andra och på din intuition. Den sägs också stimulera kreativt tänkande. 

Läs hela inlägget »

Imorgon öppnar  Art & Design Market on Tour i HongKong. Jag är så tacksam att jag fått möjligheten att vara med även den här gången. Senast var i i höstas och det var så roligt att få lämna novembermörkret för att åka dit och uppleva allt fantastiskt. Och extra roligt att få träffa så många andra svenska designers med olika produkter. Den här gången måste jag tyvärr stanna hemma i Sverige  och förbereda våren och sommaren men det är också skoj.

Läs hela inlägget »