Firar du födelsedagar?

Snart börjar vårt födelsedagsfirande.   Jag vet inte riktigt vilken dag som är designLenaW:s egentliga födelsedag men den 26 november är det i alla fall sju år sedan den allra första visningen av silversmycken ägde rum. Och när jag ser tillbaka så har så mycket hänt under de här åren både med designen, presentationen och alla event. Men under de här åren har det svåraste varit att se på den här delen av företagandet som ett arbete för att det är så himla kul. Inte för att man inte kan ha kul på jobbet, jag har haft fördelen att ha haft jätteroligt på nästan alla de företag jag varit anställd på tidigare. Men att vara egen företagare och jobba hemifrån i en egen verkstad och kontor gör att, för mig, känns det inte alltid ”på riktigt”.  Men det är det :) 

Läs hela inlägget »

 På söndag är det fars dag, häromdagen var det kladdkakans dag, i oktober kanelbullens dag, om ett par veckor är det Black Friday & Cyber Monday, och vips så är det Jul. Så många olika dagar som vi firar av olika anledningar eller inte bryr oss om alls. 

Traditionen med Black Friday och Cyber Monday, de stora kedjornas dag,  är oerhört stor främst i USA och är väl på väg att slå igenom stort även här i Sverige. Men det finns en dag som vi kanske inte upptäckt så mycket ännu och som jag vill slå ett slag för lite extra - Small Business Saturday . I USA ligger den inklämd mellan de stora handelsdagarna Black Friday och Cyber Monday, i England har den sin egen dag den 2 december men här i Sverige har vi inte upptäckt den riktigt ännu. 

Läs hela inlägget »

Jag älskar hösten när man kan vira in sig i sjalar och halsdukar och njuter i fulla drag nu när man kan vira in sig flera varv i en tjock härlig hösthalsduk.  Men har du, som jag, varit med om att det bara är ett örhänge kvar efter en dag när  halsduken har åkt av och på och slitit  med sig ett örhänge. Men det finns hjälp - jag har alltid en snurrebuss,    visst är det ett härligt ord,  på mitt stift eller långa tråd.
 

Läs hela inlägget »

Igår lyssande jag på en podcast med en designer som tyckte att det svåraste är att våga visa upp sig, våga visa sin design, för vad ska folk tycka. Men när man väl har gjort det så ger det så mycket tillbaka. Ok alla kanske inte gillar vad man gör men det är heller inte meningen. Jag brukar säga att så länge du berör en eller ett par personer och det du visar ger upphov till samtal i stort eller smått så är det fullt tillräckligt. Och handen på hjärtat jag gillar ju inte heller allting. Men för att våga göra något nytt, våga ändra riktning, våga hålla ut, våga släppa på rädslor, så måste du känna tillit till det du gör, lita på det du kan eller gör, att materialet håller, att folk håller vad de lovar, att systemen funkar ja vad som.

Läs hela inlägget »

Visst är det fantastiskt hur vissa människor verkligen plockar fram det bästa hos en och ger energi, idéer och vitalitet och du känner att du kan ge tillbaka och det föds spännande saker. Lördagen hade jag just ett sådant möte och hösten ramlade mer på plats, det är så spännande och jag ser mycket fram emot det. Men först utställningen förstås. 

Läs hela inlägget »

Jag har alltid gillat storstäder -  pulsen, rytmen, arkitekturen, anonymiteten, möjligheten.  Men jag ogillar den andra sidan -  hetsen, osäkerheten, anonymiteten och smutsen.  Kommer ihåg en gång i Paris för väldigt många år sedan när jag hade förmånen att gå igenom staden tidigt på morgonen då stan höll på att vakna. Caféerna hade knappt öppnat, små transportbilar med leveranser till affärerna som ännu inte hade öppnat körde på gatorna - det fanns inga stressade storstadsmänniskor på väg till jobbet. Men känslan av lugnet före stormen fanns där. 

Läs hela inlägget »

Snart är det två månader kvar till utställningen City Lines II - Lailas och min sjätte gemensamma utställning.   Att vi skulle göra något tillsammans var från början inte alls helt självklart. Våra vägar korsades yrkesmässigt i helt andra sammanhang men min beundran över Lailas fantastiska glaskonst, som hon visade på sin dåvarande arbetsplats, ledde till många  diskussioner och så gav det ena det andra som det brukar heta.  Att visa konst  och att visa smycken hör ju egentligen inte alls ihop men vi gillar att tänja på gränserna och kanske inte alltid passa in i normen. Mina smycken har aldrig varit konstverk utan högst bärbara  och det kändes lite pretentiöst i början att kalla det utställning. Men sakta och säkert har Laila väglett mig in i konstens värld och nu ska vi för sjätte gången ha utställning ihop.

Läs hela inlägget »

Nu har jag testat och oj så skoj det var. En timme Cyber Summer Sale på Facebook. Hoppas att alla som var inne och tittade tyckte det var lika roligt som jag tyckte att det var.  Har redan börjat planeringen för nästa gång för det blir definitivt en nästa gång. 

Läs hela inlägget »

Ibland måste man testa lite nya saker och det ska vi göra nu på måndag. Eftersom designLenaW inte har någon egen fysisk butik så brukar ju jag försöka vara ute på pop-ups och marknader för att träffa er kunder i verkligheten. Men nu under våren så har alla så mycket omkring sig att det är svårt att komma iväg och dagarna räcker inte riktigt till.  Sen i höstas har jag gått och lurat på en idé med att ha öppet i en virtuell butik på Facebook  men jag har inte riktigt lyckats klura ut hur det bäst ska gå till. Så häromdagen fick jag lite idéer  och tänkte att nej nu måste jag testa - så nu kör vi.

Läs hela inlägget »

Det är många delar i att driva företag. Inte bara det roligaste att träffa kunder och skapa smycken.  I dagarna börjar den nya GDPR förordningen att gälla, du har säkert hört talas om det och många företag och myndigheter har jobbat intensivt under lång tid med att få sina hemsidor och rutiner compliant med lagen.  Så även Winbos Tankar &  Ting, designLenaW,  även om vi är ett litet företag och har nära kontakt med våra kunder.  På sidan kontakt/om oss finns numera vår uppdaterade dataskyddspolicy att läsa. 

Läs hela inlägget »