Att Våga  TILLIT Att Våga TILLIT

LenaW om TILLIT:
- Tillit  blev gubben för våren 2018. Alla Att Våga-gubbar är på väg  från vänster till höger - utom Tillit. Han går med driv och styrka mot strömmen, påverkad kraften från sodaliten som sägs vara en gränsöverskridande sten och uppmuntrar dig att tro på dig själv. 
Tillit är inte ett ord vi använder så ofta och jag läste någonstans att det inte har en klar definition. Men det är en känsla -  när vi känner tillit så vågar vi göra saker vi vill, saker vi drömmer om,  vi vågar stå upp för det vi tror på, vi litar på oss själva och andra.  Mycket i vårt moderna samhälle bygger på att vi känner tillit till de system som finns runt omkring oss, att de ska fungera. Men diskussionerna under slutet av 2017 början av 2018 hade fått många att reflektera om vi verkligen kan lita på systemen som finns runt omkring,  förtjänar de vår tillit.  Så gubben kändes väldigt aktuell även om det kanske inte var meningen från början - eller så fanns de tankarna där undermedvetet och drev mig i den riktningen, det är svårt att säga vad som kommer först. 
Sodalit är en sten som stärker din självkänsla, som uppmuntrar dig att stå upp för dig själv och det du tror på, att lita på dig själv och andra och på din intuition. Den sägs stimulera kreativt tänkande. Sodaliten är oftast blå men förekommer även i andra färger.

köp gubben här 

Att Våga BALANS Att Våga BALANS

LenaW om BALANS:
- Att Våga-gubben Balans kom i maj 2017 vid en tid då vi talade väldigt mycket om vikten av att ha balans i livet. Jag ville skapa en gubbe som hade harmoni i rörelsen men ändå var på väg, Den bild jag såg framför mig  när jag jobbade med gubben var en en ballerina högst upp ett hopp, då hon är i perfekt balans, stilla men också på väg. Valet av mossagat som huvud var inte så svårt. När vi är i balans är vi stabila och har mycket lättare att se allt det vackra omkring oss så stens egenskaper passade direkt in. 

Mossagaten sägs var en stärkande, stabiliserande sten som förbättrar självkänslan och stimulerar oss att se det vackra i allt som omger oss. 

köp gubben här 

Att Våga  MOD Att Våga MOD

Lena W om MOD
- Att Våga-gubben Mod är ursprungsgubben, den allra första gubben vars kropp fick bli förebild för allra andra gubbar. En gubbe som med huvudet högt, ryggen rak  och orubbad tro på sig själv  tar sig för att utforska nya vägar i livet. Ametisten är min absoluta favoritsten och månadssten så därför var valet enkelt när jag tänkte på vilket huvud det skulle vara. Eftersom det sägs att den lugnar och motverkar negativa tankar och stress så passade det så bra för en MOD-gubbe.  

Ametist är en lilafärgad kvartssten och har ett rykte om sig att vara djupt lugnande för tankar och känslor och skyddar mot negativitet och stress.

köp gubben här 

 

Att Våga Styrka Att Våga Styrka

LenaW om STYRKA:
Att Våga-gubben Styrka är en gubbe med kraft. Kraft i steget, kraft i armen och jag ville att den skulle utstråla lite ”djävlar anamma, här kommer jag”.   Hematiten stärker självkänslan och ska ge oss precis den styrka vi behöver oavsett vad vi tar oss för i livet.

Hematiten hjälper oss komma ned på jorden och sortera ut saker och ting. Grundar och stärker självkänslan.

köp gubben här 

Att Våga Lycka Att Våga Lycka

LenaW om LYCKA:
Att Våga-gubben Lycka är en glad gubbe med armarna högt i skyn och mitt i ett ”hoppsa-steg”. Som att du vill omfamna världen för att du är så glad. Rosenkvartsen är en romantisk sten och det hör ju ihop med lycka och sen sägs den läka själ och hjärta och det behövs för att vara lycklig så LYCKA kan man ha både för att visa att man är lycklig men också för att få lycka.


Rosenkvartsstenen sägs läka  hjärtat och själen och dra till sig kärlek och romanser. 

köp gubben här

Att Våga ENERGI Att Våga ENERGI

LenaW om ENERGI:
Energi-gubben ville jag skulle sprudla av livsglädje och målmedvetenhet och ständigt vara på väg, som att inget kunde stoppa den oavsett om det gällde att gå framåt i livet, hitta på nya saker, träna eller bara vara. 


Att Våga-gubben ENERGI  har ett huvud i svart onyx
Onyxen sägs främja objektivt tänkande och handlingar och hjälper oss uppskatta oss själva, ger oss balans och klarsynthet.

köp gubben här