ATT våga-gubben ett smycke med mycket mening

Att Våga-bloggen

Inspirerad av alla idrottare som vågar satsa på sin dröm och av alla de som vågar ta steget att göra något nytt, eller ta en paus i livet - så kom gubben till under sensommaren 2012 i samband med OS i London och så vill gubben inspirera alla att våga satsa. 
Gubben har  blivit en populär "pepp-gubbe" och är en fantastisk present om du vill ge någon lite extra energi eller styrka. Den kallas ibland också springgubben och peppar många i sina träningssatsningar. 

Förpackningen är en viktig del av Att Våga-gubben. Varje Gubbe kommer i en egen förpackning med en fantastisk bild av fotografen Malin Landgren som bakgrund och ett litet kort med en kortversion av gubbens historia och innebörden av ädelstenen som utgör huvudet på den speciella gubben.  

Vad är modigast att våga slänga sig ut i bungy jump eller att våga låta bli trots att alla andra tycker att man ska? Ja, det beror väl lite på vad man tycker att mod är.  Det ena alternativet kan göra väldigt ont fysiskt, det andra kan göra väldigt ont i själen. Båda innebär en risk och gör dig sårbar.
Men finns det en klar definition av mod? 
Mod, eller tapperhet, är en egenskap som, tillsammans med vishet, måttfullhet och rättrådighet, räknades som en av kardinaldygderna inom den grekiska filosofin. Sokrates ansåg att det viktiga är att känna sig själv, förstå vad som är gott för människan och hennes psyke. De var kloka de gamla grekerna.  För det är väl så att en modig person handlar enligt sin övertygelse och sina önskningar, även om det kan innebära negativa konsekvenser för henne själv.

Mod är att vara rädd, men övervinna rädslan för att göra det som ska göras. Och det oavsett om det är att bestiga ett berg, stå upp för orättvisor eller testa något okänt som gör att man riskerar att  misslyckas. 
Att våga göra något annorlunda, något vi aldrig gjort förut - det är också modigt. Eller att rädda en katt i ett högt träd.  

Läs hela inlägget »