julstressen slår till

Om bara en vecka är det julafton - börjar du känna av stressen?  Själv har jag varit ute på många julmarknader, pop-ups och andra event och än är det lite kvar innan det är dags att ta julledigt. Slitigt men så roligt. Jag är tacksam för att familjen ordnar så att det är lite julkänsla hemma för det har jag inte alls hunnit med. Men visst är det härligt att vi fått lite snö i nästan hela landet. Hoppas det håller i sig till julafton.   
För några år sedan var jag med på en julmarknad på Taxinge Slott. Bredvid mig stod en dam som gjorde de mest fantastiska tomtar i alla storlekar. 

Ja hon hade en del annat också men allt var julrelaterat. Hon berättade att under våren satt hon hemma och producerade allt som hon skulle sälja under hösten och från början av september åkte hon runt och ställde ut på marknader runt om i Sverige. Det visade sig att det var några stycken hantverkare som nästan slog följe på marknaderna och åkte runt. Jag minns att jag tyckte det lät skoj, nästan om ett resande teatersällskap, men också oerhört sårbart att veta att hela årets försäljning i princip ska ske under  årets sista månader. Inget oförutsett får ju hända som stör.   Jag är väldigt glad att smycken uppskattas hela året runt även om förstås  många köper till jul. 

Om du inte har hunnit köpa alla dina julklappar än och är sugen på ett smycke i sista minuten så hör av dig på mailen. Posten kanske hinner leverera  och bor du i Stockholm så finns jag på showroom på Scheelegatan 11 både torsdag och fredag innan julafton och förstås nere på Christmas Lobby på the Lobby Regeringsgatan 61.