vad är det för dag idag?

 På söndag är det fars dag, häromdagen var det kladdkakans dag, i oktober kanelbullens dag, om ett par veckor är det Black Friday & Cyber Monday, och vips så är det Jul. Så många olika dagar som vi firar av olika anledningar eller inte bryr oss om alls. 

Traditionen med Black Friday och Cyber Monday, de stora kedjornas dag,  är oerhört stor främst i USA och är väl på väg att slå igenom stort även här i Sverige. Men det finns en dag som vi kanske inte upptäckt så mycket ännu och som jag vill slå ett slag för lite extra - Small Business Saturday . I USA ligger den inklämd mellan de stora handelsdagarna Black Friday och Cyber Monday, i England har den sin egen dag den 2 december men här i Sverige har vi inte upptäckt den riktigt ännu. 

På Small Business Saturday sätts fokus på små butiker både fysiskt och på nätet. Man stöttar genom att shoppa men också genom att sprida dem i sociala medier och ge rekommendationer.   Visst känns det behjärtansvärt. Dagens startades faktiskt av American Express redan 2010. 

”When you buy from a small business an actual person does a little happy dance”.  Jag har ingen aning om vem som sagt det men det är spik på. Så låt oss stötta alla små företag på Small Business Saturday lördagen den 24  november och/eller 2 december.