Den viktiga snurrebussen

Jag älskar hösten när man kan vira in sig i sjalar och halsdukar och njuter i fulla drag nu när man kan vira in sig flera varv i en tjock härlig hösthalsduk.  Men har du, som jag, varit med om att det bara är ett örhänge kvar efter en dag när  halsduken har åkt av och på och slitit  med sig ett örhänge. Men det finns hjälp - jag har alltid en snurrebuss,    visst är det ett härligt ord,  på mitt stift eller långa tråd.
 

Ibland känns det somatt det inte heller hjälper för den börjar åka lite för lätt på stiftet eller tråden men då är det bara att knipa ihop den över öglorna så att hålet minskar lite, bara så det blir lite trögt för stiftet att komma igenom. Då minskar risken att sjalen drar med sig hänget nästa gång.  Det finns ju också små plaststoppar av olika modeller ifall man inte vill ha den traditionella snurrebussen men jag tycker oftast att den funkar bättre.  Även om du har ett örhänge på en lång tråd som går ner på baksidan av örat - som vårt Simpleörhänge så rekommenderar jag att använda snurrebuss. Du kan dra den ända upp till bakom örat så syns den inte.  Kom bara ihåg att hålla i tråden när du skruvar på den så att inte tråden riskerar att böja sig.