STORSTADENS PULS

Jag har alltid gillat storstäder -  pulsen, rytmen, arkitekturen, anonymiteten, möjligheten.  Men jag ogillar den andra sidan -  hetsen, osäkerheten, anonymiteten och smutsen.  Kommer ihåg en gång i Paris för väldigt många år sedan när jag hade förmånen att gå igenom staden tidigt på morgonen då stan höll på att vakna. Caféerna hade knappt öppnat, små transportbilar med leveranser till affärerna som ännu inte hade öppnat körde på gatorna - det fanns inga stressade storstadsmänniskor på väg till jobbet. Men känslan av lugnet före stormen fanns där. 

Kommer ihåg en gång i Paris för väldigt många år sedan när jag hade förmånen att gå igenom staden tidigt på morgonen då stan höll på att vakna. Caféerna hade knappt öppnat, små transportbilar med leveranser till affärerna som ännu inte hade öppnat körde på gatorna - det fanns inga stressade storstadsmänniskor på väg till jobbet. Men känslan av lugnet före stormen fanns där.  Jag upplevde ungefär samma sak i HongKong i höstas - när staden vaknar, den där härliga tiden precis innan affärerna öppnar och kommersen kommer igång - det är en viss känsla, ett visst ljus, ett visst lugn som man sällan känner i en storstad. 
En av Lailas tidigare tavlor inspirerad av New York fångade precis det. Tavlan hade möjlighet till belysning bakifrån och beroende på om den visades helt utan belysning, med belysning i ett tänt rum eller med belysning i ett mörkt rum blev det tre olika tavlor, tre olika skeden av samma stad, tre olika pulser i samma stad, det var helt fantastiskt. 
Små detaljer i ett litet hörn av tavlorna kan få min fantasi att börja flöda och nya smycken till världen.  Som serien som heter City Line som är inspirerad av just ”tavlan med tre ansikten”. Serien har faktiskt funnits ett par år så du kan ha sett den även om jag aldrig riktigt lanserat den. Varför vet jag inte - jag gillar smyckena och de har blivit uppskattade men det har funnits ett visst motstånd vid arbetsbänken. Har inte riktigt kommit på vad det är men nu känns City Line riktigt rolig att göra igen så till utställningen kommer det med en del helt nya smycken i den serien. Boka in 27 - 29 september  för utställningen  City Lines II 

Kommentera gärna: