ÅTER TILL STAN

Snart är det två månader kvar till utställningen City Lines II - Lailas och min sjätte gemensamma utställning.   Att vi skulle göra något tillsammans var från början inte alls helt självklart. Våra vägar korsades yrkesmässigt i helt andra sammanhang men min beundran över Lailas fantastiska glaskonst, som hon visade på sin dåvarande arbetsplats, ledde till många  diskussioner och så gav det ena det andra som det brukar heta.  Att visa konst  och att visa smycken hör ju egentligen inte alls ihop men vi gillar att tänja på gränserna och kanske inte alltid passa in i normen. Mina smycken har aldrig varit konstverk utan högst bärbara  och det kändes lite pretentiöst i början att kalla det utställning. Men sakta och säkert har Laila väglett mig in i konstens värld och nu ska vi för sjätte gången ha utställning ihop.

Och vad man kallar det spelar ju egentligen ingen roll.  Vi har dessutom alla gånger utom en haft våra evenemang i lokaler som inte varit uttalade gallerier där så mycket sitter i väggarna.  Och visst kan man visa konst på många olika platser och sätt.  I september kommer vi att finnas i fantastiska Space by på Scheelegatan 11 i Stockholm.

Det är svårt att beskriva hur vi jobbar med en utställning egentligen, vad kommer först, hur kommer vi igång?  Och det finns ingen formel eller checklista som vi följer. Den här gången var temat enkelt eftersom vi båda kände att storstan fortfarande hade så mycket att ge.  Jag är kvar i linjer, arkitektur, vinklar och utseende  medan Laila fångar upp pulsen, rytmen ljuden, musiken, snacket.  Olika delar av samma sak, ska bli spännande att se hur vi kommer att ta del av varandras idéer den här gången. Vi ses ju inte så ofta under arbetets gång så ibland är det en överraskning även för oss.  Se till att följa oss på FB  för att se hur utställningen växer fram. Och här på bloggen ska jag också försöka ge lite input hur vi jobbar fram till öppning. 

Kommentera gärna: