TILLIT

Välkommen till den senaste i raden av Att Våga -gubbar - TILLIT.  
Tillit är en rakryggad gubbe som utstrålar driv och styrka. När vi känner tillit så vågar vi göra saker vi vill, saker vi drömmer om,  vi vågar stå upp för det vi tror på, vi litar på oss själva och andra. Och stenen sodalit, som är huvudet,  sägs vara en sten som stärker självkänslan, som uppmuntrar dig att stå upp för dig själv och det du tror på, att lita på dig själv och andra och på din intuition. Den sägs också stimulera kreativt tänkande. 

I arbetet med en ny gubbe är det svårt att säga vad som kommer först - stenen och dess innebörd, rörelsemönstret eller namnet. I TILLIT-gubbens fall började det nog med stenen - jag ville gärna ha en blåaktig sten och sodaliten fanns i min samling så jag började läsa på närmare om den stenen  och vad den stod för. Efter det började jag titta på rörelsemönstret och någonstans läste jag att sodaliten betraktades som en gränsöverskridande sten och därför fick den här gubben gå åt andra hållet jämfört med de tidigare gubbarna.  Om man går mot strömmen så står man verkligen upp för sig själv och känner att man kan och vill. 
Så var det då namnet och det var inte lätt. Det var en hel del namn som for runt i huvudet men när jag skrivit ner alla på ett papper och började processen med att  sålla så stod TILLIT ganska snabbt ut i en klass för sig. Mycket i vårt moderna samhälle bygger på att vi känner tillit till de system som finns runt omkring oss, att de ska fungera. Men de senaste månadernas olika diskussioner har fått många att reflektera om vi verkligen kan lita på de system som finns runt omkring oss,  förtjänar de vår tillit.  Så gubben känns väldigt aktuell även om det kanske inte var meningen från början - eller så fanns de tankarna där undermedvetet och drev mig i den riktningen, det är svårt att säga vad som kommer först.
Jag hoppas att den nya Att Våga Gubben TILLIT  ska ge lika mycket  känsla och pepp till sin bärare som de andra gubbarna. Det är ju ett perfekt smycke med mening att ge bort eller ge till sig själv.  

Kommentera gärna: