TACKSAM

Det är så många saker som jag  har att vara tacksam över fast jag egentligen inte tänkt så.  När vårt liv för flera år sedan ändrades drastiskt från det vi hade tänkt så var ju tacksamhet inte det första jag kände utan jag blev både arg och ledsen. Men nu ganska många år senare så är jag tacksam för att jag fick, och tog, chansen att göra andra saker och utan allt det så skulle jag ju inte göra det jag gör idag. Att arbeta kreativt med smyckedesign och silver var inget alls jag hade i mina planer eller ens som en outtalad dröm när jag var ung utan något som har dykt upp som en möjlighet och kanske blivit en dröm längs vägen.  Livet är som bekant fyllt av tillfälligheter som man inte styr över men man väljer själv hur man förhåller sig till dem. 
 

Igår kväll hade jag förmånen att få lyssna till Anna Sunneborn och hennes föreläsning  "Säg JA till livet"  och vilken inspirationskälla hon är.  Många gånger nickade jag instämmande när hon pratade och tänkte javisst så enkelt men ändå så svårt.  Ta bara det här att fokusera på det positiva.  Hennes exempel om vad man fokuserar på när man har 98 rätt av 100 på provet är så klockrent. Jag kommer fortfarande ihåg när jag glädjestrålande kom hem just i en sån situation 99 rätt av 100 på provet, kommer inte ens ihåg i vilket ämne men det är ju ett antal år sedan, och min pappas första kommentar var Bra,  men vad missade du poängen på?  Säkert inte alls illa menat för sån var inte min far utan han stöttade mig verkligen, men trots allt har det etsat sig fast i mitt minne och undermedvetet följt mig i alla år. Även om jag sedan länge varit medveten om att det var helt ”fel” sagt så är det bestående minnet inte glädjen över att ha haft så många rätt utan att jag missade en ynka poäng.   Alldeles säkert har det bidragit till hur jag ser på saker och ting som vuxen. Men man är ju aldrig för gammal för att ändra sig  eller hur.  Och man blir det man tänker.  

Avslutningsbilden i Annas föreläsning var en bild på en nyckelknippa med orden - "Don’t put the key to your happiness in someone else’s pocket och det är ju så sant. Vi måste själva alltid ta ansvar för vårt eget liv och vår egen lycka oavsett vad som händer. 

Så idag är jag tacksam - tacksam över att livet trots allt fått mig att gå igenom en del olika saker som gjort mig starkare, mer medveten och kanske givit mig en och annan klok insikt som är bra att ha när man ska förhålla sig till saker som händer runt omkring, och över alla härliga saker jag får uppleva. 

Den tacksamheten tar jag med mig ut i verkstan till alla nya smycken som står på agendan. 

Kommentera gärna: