HEARTBEAT

Februari månads serie är Heartbeat - det passar väl bra för en månad när vi firar kärleken på Alla Hjärtans dag? 
Heartbeatserien kom till inspirerad av en tavla med samma namn. Silvertråden fick själv  leda vägen  i de runda fina formerna.
De första Heartbeatsmyckena var de enkla ringarna i rundtråd - att bäras en och en på ett eller flera fingrar.  Sen testade jag med heartbeatformen i halvrund tråd. Lite mer utmanande men väldigt fint till hängen som, liksom ringarna, kan bäras ensamma eller flera hängen tillsammans på samma kedja och i fin samklang.  Men den stora favoriten är nog ändå halskedjan och armbandet - det som inte skulle bli något men som kom till under produktionen av de enkla ringarna. 

Det låg många enkla ringar på arbetsbänken och i en vinkel bildade ringarna,  som alla var olika i storlek, höjd och utseende, en fantastisk länk och kedjan var född.  Det har kommit att blir ett av min absoluta favoritsmycken och jag bär armbandet varje dag på samma arm som klockan.  Och eftersom min klocka är tvåfärgad i silver och guld så blir det så fint tycker jag, 
Det som är så roligt och avkopplande att arbeta med Heartbeatserien är just att tråden och verktygen alltid får leda vägen. Ibland blir ringarna höga med djupa kurvor, ibland lite plattare.  Att sätta ihop varje ring till en ny helhet gör  Hearbeatflödet helt unikt varje gång.  
Heartbeatserien hittar du här 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter