Fragment

Fragment-serien är januari månads smycke här  designLenaW. 
Silverplåten kommer i fyrkantiga bitar och jobbar du med runda former så blir det ju alltid lite småskrot över vid sidorna. Jag brukar använda det överblivna silvret, och ibland delar av gamla smycken, till att skapa helt nya smycken där jag inte riktigt vare sig vet eller kan styra hur de kommer att se ut i slutändan.  Beroende  på hur mycket och vilka små delar det är, så skapas helt nya fantastiska former. 

Samma typ av "skrothög" med plåt och tråd kan också bli helt olika beroende på när i smältningsprocessen man avbryter.  Så spännande är det. 
Serien har fått namnet Fragment - precis som utställningen för ett par år sedan eftersom jag och Laila jobbade med små fragment av varandras verk till utställningen.
Det allra roligaste med Fragment-serien är att den kittlar fantasin. Jag kommer ihåg ett hänge som jag la upp på Instagram för några år sedan med frågan vad föreställer det här? Vilka roliga svar det blev. En delfin i solnedgång var nog det mest otippade men det var spot-on -  så såg det faktiskt ut så när jag tittade närmare.  Vad det blir ligger bara i betraktarens öga och det kan vara en sak för dig och en annan för mig.  Varje smycke blir verkligen helt unikt och helt omöjligt att duplicera, vilket är en liten utmaning om man vill göra ett par örhängen men skam den som ger sig. Ibland känns det  i alla fall som att de hör ihop.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter