TALK

Oktober månad tillägnar vi serien Talk som visades första gången i samband med utställningen CityLines i december 2016. 
Inför vår femte gemensamma utställning pratade konstnären Laila Orning och jag mycket om storstäder och vad som pågår i en stad. Laila hade nyligen varit i New York och kom tillbaka full av inspiration och målade fantastiska stora tavlor som sjöd av storstadens puls.  Inspirerad av hennes tavlor gick jag ut i stan och tittade på det lilla i geometrin - alla vinklar och linjer i hus, broar, gator och utsmyckningar, de runda formerna som mötte de skarpa vinklarna. Sen gick jag in i verkstaden och satte mig ner med tunn fyrkantig tråd, en tråd som jag inte hade arbetat med så mycket innan så det var väldigt roligt att se vart det ledde. Allra först ut i serien var armbandet - fint att bära ensamt eller flera ihop. Eftersom armringen i en vinkel såg ut som en pratbubbla och Laila också hade fastnat för för stadens ljud så blev namnet på smyckeserien givet - TALK. 
 

I serien Talk finns armband  i två dimensioner  - den enkelt eleganta tunna armringen som finns men knappt syns  och den tuffa tjocka som vill ta lite plats och göra avtryck - precis som  storstan.
I serien finns också ett tunt, lite större halsband och ett tjockt elegant med den skarpa vinkeln. 

Talk is all about the geometry of the city - lines and angles, the round shapes that meets the sharp angles.  The collection was made to the exhibition City Lines in december 2016.  My exhibition colleague was fascinated by the sound  in the city and since the bangle looked like a balloon the name was obvious - TALK 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter