Preciousmässan

Den här helgen var det ur- och juvelmässan Precious i Stockholm. Det är en fackmässa för guldsmedsbranschen med många lanseringar av nya kollektioner, presentation av nya talanger,   verktyg  och arbetssätt och stenar !! Men också seminarier med kommande trender, hur man bedömer stenar och annat nyttigt. 

Förra året ställde jag ut  men tyvärr passade det inte att vara med i år. Men jag hann med ett besök och fick massor med inspiration och lite nya stenar med mig hem.  Bland annat så lyssnade jag på Sara Winter  på Swedish fashion Council  när hon presenterade kommande trender för både hösten och våren.  Speciellt höstens tema ”Dwell in darkness" tilltalade mig - mörka färger, lager på lager, oslipade råa stenar, blandningar av fyrkantigt och runt,  matt & blankt, skinn och gummi och mycket kantigt.  Verkar bli en kul höst och så inspirerande för arbetet i verkstan. 

Kommentera gärna: