Ostronets dag 

Det första silversmycket jag gjorde på min allra första kurs var en ring av tjock rundtråd med blästrad yta. Att börja med att göra en ring är bra sa min lärare för då går du igenom de flesta moment som krävs för att göra ett smycke - du sågar, filar, glödgar, smider, löder, polerar, putsar och vitkokar.  Jag var väldigt stolt över mitt första alster, att ha gjort något från grunden.
 

Mitt andra silversmycke blev också en ring men med en stor hamrad  ”skål” där jag satte fast en sötvattenpärla.  Den ser ut som ett ostron var det någon som sa och så föddes min första smyckeserie  Ostron.
Den stora ringen med pärla är inte lättburen men den har fått mer praktiska småsyskon med en mindre diameter så man lättare kan ha dem till vardags. Och serien har med tiden utökats med halsband, örhängen och andra ringar.
Jag är ingen ostronätare men desto mer förtjust i de fina skalen. Allt som oftast använder jag dem att ha smycken på både på utställningar och i bilder. De djupare skalen är också väldigt fina att ha på matbordet med flingsalt  eller något annat. 
Idag den första lördagen i september firas ostronets dag - njuter du av smaken eller skalens skönhet? 

Kommentera gärna: